top of page

GREGORIAN PURE CHANTS

Saksalaiskuoro Gregorian on lisännyt kolme Suomen-konserttia Pure Chants-maailmankiertueelleen. Jo aiemmin julkistettujen ja liki loppuunmyytyjen Helsingin, Tampereen ja Turun konserttien lisäksi yhtye nähdään Oulussa Madetojan salissa perjantaina 24. marraskuuta, Kerimäen kirkossa lauantaina 25. marraskuuta sekä jo toisessa Turun konserttitalon konsertissa sunnuntaina 26.marraskuuta. Lisäkonserttien Iipunmyynti on alkanut Lippupisteissä kautta maan!


Maailmanlaajuiseen suosioon jo vuoden 1999 Masters Of Chant -albumillaan nousseen Gregorian-kuoron alkuperäinen idea oli yhdistää gregoriaanista kirkkolaulua tämän päivän hitteihin. Sittemmin Frank Petersonin perustaman kuoron repertuaari on laajentunut. Sen valikoimissa on nykyään liki 300 kappaletta tyylilajien vaihdellessa klassisesta musiikista pop-standardeihin ja nykyrock-kappaleisiin viimeisen 40-vuoden ajalta.


Gregorian kiertää tällä hetkellä maailmaa vuonna 2021 julkaistun Pure Chants -albuminsa tiimoilta. Pääasiassa klassisia kuoroteoksia ja hymnejä sekä folk- ja pop -suosikkeja sisältävän albumin kunniaksi tehtävä Pure Chants-maailmankiertue sisältää yli 180 konserttia Euroopassa, Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Suomessa kiertue vieraili ensimmäistä kertaa elokuussa jo etukäteen loppuunmyydyssä Savonlinnassa. Kiertueen jo aiemmin julkistettujen marraskuisten Suomen-konserttien liput ovat käyneet hyvin kaupaksi, ja konsertit ovatkin jo liki loppuunmyytyjä.


Hiljattain 20-vuotisjuhliaan viettänyt Gregorian on urallaan myynyt maailmanlaajuisesti yli 10 miljoonaa albumia ja dvd:tä sekä saavuttanut kulta- ja platinastatuksen 24 eri maassa. Yhtyeen konserteissa on vieraillut liki kolme miljoonaa ihmistä 35 eri maassa. Gregorianin kokeminen livenä merkitsee audiovisuaalista spektaakkelia, joka on jo 20 vuoden ajan kerännyt seisovia suosionosoituksia yleisöiltään.


Kuoron perustaja Frank Peterson on syntynyt vuonna 1963 Hampurissa. Oltuaan kuusi vuotta Münchenissä, Madridissa ja Ibizalla hän työskentelee nyt Hampurissa ja Miamissa, Floridassa. Peterson on GREGORIANin perustaja ja Nemo Studiosin ja oN Music Publishingin omistaja.


GREGORIANin lisäksi Frank Peterson on myös tuottanut ja/tai säveltänyt kappaleita artisteille, kuten Sarah Brightman, Andrea Bocelli, Enigma, Ofra Haza, Alannah Myles, José Carreras, Placido Domingo, Paul Stanley, Josh Groban, Tom Jones, Backstreet Boys, Marky Mark, Nevio ja Sandra. Hän on myös osallistunut lukuisiin kansainvälisten elokuvamusiikkien ja mainoskampanjoiden sävellyksiin ja tuotantoihin.


Comments


bottom of page